Contact

Heb je een vraag of wil je me wat vertellen? Laat een berichtje achter en je hoort snel van mij

Contactformulier

FAQ

Veelgestelde vragen

Een BABS, ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand genoemd, is iemand die door een gemeente benoemd is om een wettelijk huwelijk te voltrekken. Iemand die vast benoemd is als BABS bij een specifieke gemeente doet dit vaak als nevenfunctie en kan alleen maar mensen trouwen in die specifieke gemeente. Een BABS heeft vaak een klein aantal uren beschikbaar voor het voorbereiden van een huwelijk. 

Een zelfstandig trouwambtenaar is iemand die gespecialiseerd is in het verzorgen van een gepersonaliseerde trouwceremonie. Over het algemeen heeft een  zelfstandig trouwambtenaar meer tijd om een ceremonie voor te bereiden en dus te zorgen voor een op maat gemaakte trouwceremonie. Een zelfstandig trouwambtenaar is daarnaast flexibeler en kan jullie trouwen waar, wanneer en hoe jullie het willen. 

Een wettelijk huwelijk, ook wel burgerlijk huwelijke genoemd, is de officiële huwelijksvoltrekking die alleen op een officiële trouwlocatie mag plaatsvinden. Je bent hierbij gebonden aan een aantal zaken zoals de locatie, het tijdstip en ook de lengte van de ceremonie staat vast. 

Bij een ceremonieel huwelijk kan eigenlijk vrijwel alles. Jullie kunnen zelf je trouwdag plannen, precies zoals jullie het willen. Je kan je eigen locatie, datum en tijdstip bepalen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de trouwakte te ondertekenen bij de gemeente op maandagochtend (gratis!) en de trouwceremonie op een andere dag te plannen. Op die dag is dan  het officiële gedeelte achter de rug en kan het genieten beginnen!

Een ceremoniële huwelijksvoltrekking bevalt alle onderdelen van een wettelijk huwelijk zoals de beloften van trouw, het uitwisselen van de ringen, het ja-woord en het ondertekenen van de (symbolische) aktes door jullie en jullie getuigen. 

Ik kan zowel een wettelijk huwelijk als een ceremonieel huwelijk voor jullie verzorgen.

Een trouwceremonie duurt gemiddeld een half uur tot drie kwartier. De duur van de ceremonie hangt af van verschillende dingen zoals de locatie en of er bijvoorbeeld nog andere sprekers zijn. 

Mijn tarief ligt tussen de € 1000,- en € 1250,- . Voor dit bedrag beloof ik jullie een trouwceremonie te geven die jullie niet snel zullen vergeten. Mijn exacte tarief hangt af van een aantal keuzes die jullie maken, daarover ga ik graag met jullie in overleg.

Contactinformatie

Postadres

De la Reystraat 14 2332 XX Leiden

Email

ik@onnoinneemee.nl