Je mooiste dag van je leven
Oh wat haat ik huwelijksfeesten. De families van hem en haar, die niet de moeite nemen om te integreren, maar in hun eigen hoekje van de feestzaal zitten. De oom die dronken leuker is dan ik normaal nuchter ben. De teleurgestelde blik van die ene vriend die nog steeds verliefd is op de bruid. De schoonmoeder die alle aandacht naar zich toe trekt. De mensen die bezig zijn om de inhoud van de gevraagde envelop eruit te zuipen. Maar vooral het idee dat het de mooiste dag van hun leven moet zijn. Laat het een topdag zijn, maar als het de mooiste dag van je leven moet zijn en het dus erna alleen maar minder wordt dan wil toch niemand trouwen!

Gelukkig staat het bruidspaar er anders in en lijken zij te genieten van deze mooie dag. Zij omdat het de dag is waar zij van droomde vanaf haar tiende jaar. Hij omdat het de dag is waar zij van droomde vanaf haar tiende jaar.

En misschien is het ook wel een mooie dag. Iedereen doet zijn best. De getuigen zien er prachtig uit. De vader van de bruid probeert niet te huilen als hij zijn dochter weggeeft. Ik heb er alles aan gedaan om te zorgen dat de ceremonie gedenkwaardig is. Dus het is een prachtig feest.
En ondanks de mogelijkheid dat ze ooit gaan scheiden en nog een keer de mooiste dag van hun leven gaan beleven, ben ik elke keer blij dat ik die twee mensen heb mogen trouwen. En ik haat huwelijksfeesten misschien wel omdat ik na de ceremonie weer alleen naar huis moet.

Scheidingsceremonie
Nooit had ik gedacht dat ik zo veel mensen zou trouwen. Zeker omdat ik stellen altijd vertel dat ik een paar jaar geleden gelukkig gescheiden ben. En mijn ex trouwens ook.

We gaven een scheidingsfeestje en aan de muren hingen verscheurde foto’s van ons samen. En op het hoogtepunt van het feest deden we onze trouwringen weer terug in het doosje. Wij konden erom lachen maar de vrienden die het dichts bij ons stonden vonden het een verdrietige avond.

Wij hebben geen kinderen, dan is het een stuk makkelijker. We hebben wel co-ouderschap voor onze hond, maar de hond hebben we het nog niet verteld. Ik vind het wel raar om het op een trouwsite over mijn scheiding te hebben. Maar als je gaat scheiden doe het dan leuk. Al is het natuurlijk niet de bedoeling om te trouwen en later te besluiten dat besluit terug te draaien. Sommige bruidsparen houden het niet vol tot de dood hen scheidt. Vroeger werden mensen niet ouder dan 30 jaar, ja dan houdt iedereen het vol.

Wij, met ex en ik, zouden het ook nog wel kunnen volhouden, met liefde zelfs. Geen probleem. Maar we waren niet meer de personen die we waren toen we verliefd op elkaar werden. We waren gegroeid en allebei een andere kant op. Men ziet ons nog steeds regelmatig samen en vaak roepen stellen dat ze het ook zo willen doen als ze gaan scheiden. Maar ja, als er pijn bij komt kijken dan is het zo makkelijk niet.

Ik geef trouwens garantie na de trouwceremonie. Ga je scheiden dan doe ik de scheidingsceremonie met 50 % korting. Maar gesprekken om een stel bij elkaar te houden zijn gratis.